Ana Sayfa Dernek İletişim Site Haritası
 

Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlik Kurulu Sınav Komisyonu tarafında düzenlenen 2016 yılı yazılı sınavı başvuruları açılmıştır

Değerli Meslektaşlarım,

Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlik Kurulu Sınav Komisyonu tarafında düzenlenen 2016 yılı yazılı sınavı başvuruları açılmıştır.

Sınav başvuruları Yeterlik web (http://www.kbbyeterlik.org.tr) sayfasında yer alan sınav başvuru sistemi aracılığı ile yapılmaktadır. Başvuru koşulları hakkında ayrıntılı bilgi sitede yer almaktadır. 

Bu yıl ilk defa Yazılı sınava KBB Tıpta uzmanlık öğrencileri (TUÖ) de girebileceklerdir. Geçtiğimiz yıl yapılan yönetmelik değişikliği ile TUÖ’lerinin yazılı sınava katılabilmeleri mümkün olmuştur.

Başarılı olunan yazılı sınav ile 2 yıl içinde uygulama sınavına giriş hakkı bulunması ve uygulama sınavına girenlerin KBB uzmanı olma koşulları değişmemiştir.

Sınava girmeyi planlayan TUÖ’lerinin uzmanlık belgesi yerine çalıştıkları birimden görevleri ile ilgili yazı almaları yeterli olacaktır. Uygulama sınavına girebilmek için uzman olma şartının hala geçerli olduğunu hatırlatmak isteriz.

Başvurular 8 Mart 2016 saat 08 30 açılmış olup, 8 Nisan 2016 saat 17 00’de kapanacaktır.

Sınava girmeyi planlayan tüm meslektaşlarımıza sınav komisyonu olarak başarılar diler
Saygılar sunarım

Prof. Dr M Cenk Ecevit
Sınav Komisyonu Başkanı

 
LookUs & Online Makale